Hlavní obsah

Rakouský gang motorkářů potrestal u Pardubic řidiče probodáním pneumatik

– Hradec Králové • Aktualizováno
Právo, René Chvalina

Třicetičlenná skupina rakouských motorkářů si ve čtvrtek u Pardubic vyřizovala účty s českým řidičem Volkswagenu Passat. Gangu motorkářů, který mířil na sraz „harlejářů“ do Wroclawi, se evidentně nelíbila reakce řidiče osobního automobilu na způsob jejich jízdy. Proto ho předjeli, zablokovali mu cestu a následně mu probodali pneumatiky a urazili zrcátko.

Rakouský gang motorkářů potrestal u Pardubic gestikulujícího řidičeVideo: Novinky

 
Článek

„K incidentu došlo na silnici I/37 u opatovické elektrárny. Motorkáři řidiče osobního automobilu předjeli, zablokovali mu cestu a propíchali pneumatiky. Posádku automobilu měli navíc ohrožovat nožem. Celou skupinu se policistům podařilo zastavit a čtyři z nich zadržet,“ uvedla Právu policejní mluvčí Jitka Vavřinová.

K prvnímu konfliktu došlo podle pardubické policejní mluvčí už v Pardubicích u Parama na výpadovce směrem na Hradec Králové. Zde se řidiči volkswagenu nelíbilo, že motorkáři jedou ve skupině a zabírají celou silnici. Následovalo zřejmě verbální upozornění na způsob jejich jízdy ze strany řidiče automobilu a reakce motorkářů na sebe nenechala dlouho čekat.

Motorkáři opovážlivého šoféra s jeho spolujezdcem přinutili zastavit u opatovické elektrárny a tam ho za jeho gesta potrestali probodáním pneumatik a uražením zrcátka. Celé vyšetřování je zatím v počátečním šetření a není jasné, z čeho budou zadržení muži obviněni a jaký jim hrozí trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám