Hlavní obsah

Pyrotechnika od fanouška letěla mezi turisty na Staroměstském náměstí. Policie ukázala video

Praha

Policie zveřejnila video ze středečního incidentu na Staroměstském náměstí, kde fotbalový fanoušek Feyenoordu Rotterdam hodil pyrotechniku, jež zranila ženu. Muž je nyní v cele. Do Prahy již ve středu přijeli fanoušci nizozemského klubu kvůli čtvrtečnímu utkání Konferenční ligy s pražskou Slavií.

Výbuch petardy na Staroměstském náměstíVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž z Nizozemí je nyní v policejní cele a během dne s ním budou probíhat úkony zkráceného přípravného řízení. Za trestný čin výtržnictví mu hrozí až dva roky vězení,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Desítky nizozemských fanoušků zamířily ve středu odpoledne do restaurací a barů na Staroměstském náměstí a v jeho okolí.

Nizozemští fanoušci zranili v Praze ženu odpálenou pyrotechnikou

Stalo se

Na videu lze vidět, že rachejtle vyletěla ze stánku na náměstí přímo mezi turisty, kteří stáli opodál. Zraněná turistka byla podle mluvčího po ošetření propuštěna do domácího léčení.

Kvůli čtvrtečnímu fotbalovému utkání, které policie vyhodnotila jako vysoce rizikové, budou na bezpečnost v metropoli dohlížet také policisté z Jihomoravského, Plzeňského a Ústeckého kraje.

Zejména pořádkové jednotky z těchto krajů posílí své kolegy z Prahy. Podle policie by měli do Prahy dorazit také fotbaloví chuligáni, kteří se měli podílet na násilnostech na nedávných protestech proti koronavirovým restrikcím v Rotterdamu.

Foto: Policie ČR

Výbuch petardy na Staroměstském náměstí

Výběr článků

Načítám