Hlavní obsah

Nizozemští fanoušci zranili v Praze ženu odpálenou pyrotechnikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kvůli čtvrtečnímu utkání fotbalové Konferenční ligy mezi pražskou Slavií a nizozemským Feyenoordem dorazili ve středu do Prahy první fanoušci hostujícího týmu. Policie musela již vpodvečer řešit v centru Prahy první incident, když fanoušci odpálili na Staroměstském náměstí pyrotechniku, která zranila ženu.

Policisté zasahovali v centru Prahy proti fotbalovým chuligánům z NizozemskaVideo: Právo

 
Článek

Desítky nizozemských fanoušků zamířily již ve středu odpoledne do restaurací a barů na Staroměstském náměstí a v jeho okolí. Kvůli jejich přítomnosti zesílila pražská policie hlídky.

„Vpodvečer došlo na Staroměstském náměstí k odpálení pyrotechniky, která zranila turistku. Policisté podezřelého, který měl pyrotechniku odpálit, na místě zajistili,” řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Rybanský.

Nejezděte do Prahy, půjde vám tam o život, varuje fanoušky Rangers Kamarův právník

Evropa

„Žena utrpěla poranění v oblasti horní končetiny. Po ošetření byla naší posádkou převezena do nemocnice,” sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Kromě běžných hlídek již v centru Prahy dohlíží na bezpečnost také pražská Speciální pořádková jednotka.

Kvůli čtvrtečnímu fotbalovému utkání, které policie vyhodnotila jako vysoce rizikové, budou na bezpečnost v metropoli dohlížet také policisté z Jihomoravského, Plzeňského a Ústeckého kraje.

Zejména pořádkové jednotky z těchto krajů posílí své kolegy z Prahy. Podle policie by měli do Prahy dorazit také fotbaloví chuligáni, kteří se měli podílet na násilnostech na nedávných protestech proti koronavirovým restrikcím v Rotterdamu.

Foto: Právo

Policisté zasahovali v centru Prahy proti fotbalovým chuligánům z Nizozemska

Reklama

Výběr článků

Načítám