Hlavní obsah

Pyrotechnika na Novojičínsku zapálila dřevník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchranáři v Moravskoslezském kraji se během noci na Nový rok rozhodně nenudili. Od pátečního do sobotního rána vyjížděli ke 106 hlášením. Z toho pouze ve dvou případech šlo o poranění při odpalování zábavní pyrotechniky.

Foto: HZS MSK

Požár dřevníku v Lubojatech

Článek

V samotných nočních hodinách vyjížděli k 46 zraněným lidem, což je dvojnásobek než o rok dříve.

„Mezi příčinami úrazů dominovaly pády, například ze schodů či při tanci, se zraněními hlavy či končetin, ale také údery lahví, popelníkem nebo řezná poranění od skla. Zhruba polovina úrazů se přitom přihodila lidem pod zjevným vlivem alkoholu,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Připomněl také, že záchranáři ve více než deseti případech pomáhali zrněným lidem při pádech na ledu a na sněhu, zejména v horských oblastech Beskyd či Jeseníků. Hasiči v Moravskoslezském kraji vyjížděli v průběhu silvestrovského večera a novoroční noci téměř k pěti desítkám požárů.

Na Uherskohradišťsku hořel vlak, nikdo nebyl zraněn

Krimi

„V drtivé většině případů se jednalo o události drobného a krátkodobého charakteru typické pro toto období. Hasiči se setkávali s požáry kontejnerů na odpad, křoví a živých plotů i papírových krabic od použité pyrotechniky. Žádný z nich nezpůsobil větší škodu ani zranění,“ řekl mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Čtyři jednotky například likvidovaly požár dřevníku v Lubojatech na Novojičínsku, na tísňovou linku byl ohlášen krátce po čtvrté hodině ranní. Vznikla při něm škoda za 25 tisíc korun, příčinou vzniku byla i v tomto případě zábavní pyrotechnika.

Reklama

Výběr článků

Načítám