Hlavní obsah

Puma v zooparku zranila dítě. Policie obvinila tři lidi i firmu

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník
Aktualizováno

Policisté po téměř dvou letech vyšetřování obvinili jednu právnickou a tří fyzické osoby ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti v souvislosti se zraněním malé holčičky ve Fauna parku v Horní Lipové, části Lipové-lázně na Jesenicku. Právo o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Mapy.cz

Faunapark v Horní Lipové.

Článek

Podle kriminalistů zodpovídají stíhaní za nedostatečně technicky zabezpečený pavilon šelem. „V prostoru volně přístupném návštěvníkům měla část pletiva výběhu pumy natolik velká oka, že puma mohla prostrčit tlapy ven. Současně bylo pletivo kryto pouze prosklenými neuzamykatelnými dveřmi,“ uvedla mluvčí.

V zooparku na Jesenicku zranila puma tříletou holčičku

Krimi

Na začátku října 2018 se před výběhem s otevřenými dveřmi pohybovala tehdy tříletá holčička. „V ten okamžik puma prostrčila tlapu ven a dívenku zranila na hlavě a hrudníku. Dalšímu jednání zabránili přítomní rodiče,“ doplnila Neubauerová.

Holčička skončila v olomoucké fakultní nemocnici, kde se léčila tři dny. „Poranění bylo mnohočetné, na více částech těla, ale nejednalo se o závažné zranění,“ uvedl tehdy mluvčí nemocnice Adam Fritscher. Podle něj puma dítě podrápala.

Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí až dva roky vězení nebo zákaz činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám