Hlavní obsah

Pštros na silnici zastavil dopravu u České Lípy. Majitele našli, pták dál uniká

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká Lípa
Aktualizováno

Značné pozdvižení a hlavně potíže v dopravě způsobil ve středu ráno pštros, který zmateně běhal přes silnici u České Lípy. Řidiči ho viděli na několika místech, třeba u letiště neustále poskakoval z jedné strany vozovky na druhou, což v místě ochromilo dopravu. Chovatele pštrosa už policie našla, zvíře ale uniká – zmizelo v krajině neznámo kam.

Foto: Policie ČR

Pštros na silnici u České Lípy.

Článek

Exotický nelétavý pták se na silnici I/9 u České Lípy objevil nejdřív krátce po 7. hodině, kdy překvapil řidičku za volantem osobního auta, která jela směrem na Nový Bor.

„Naštěstí na něj včas zareagovala a potom, co její vozidlo obešel, vydal se po silnici směrem na Českou Lípu,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Po Karviné pobíhal pštros. Zabrala až síť

Krimi

Zhruba tři minuty nato pštros připravil problémy dalším řidičům, tentokrát o sobě dal vědět u odbočky na letiště, kde přebíhal silnici ze strany na stranu. Podle policie zcela zastavil dopravu.

„Je možné, že zde propadl panice kvůli svodidlům na obou stranách silnice, které mu bránily v úniku z místa. Na poslední chvíli se mu ale ještě podařilo zmizet před příjezdem policistů, které na zvláštního účastníka silničního provozu upozornili řidiči volající na naši tísňovou linku,“ zmínila Baláková.

Policisté z Bruntálu lovili taserem pštrosa

Krimi

Policie nejdřív informovala, že hledá kromě ptáka také jeho majitele, později se ale muže podařilo díky tipu jednoho z místních obyvatel najít.

Muž policistům vysvětloval, že si tento týden přivezl dva pštrosy a obě zvířata mu utekla. Jedno už chytil, druhý exemplář – ten, který pobíhal mezi auty – dál prchá.

„Pokud ho někde uvidíte, kontaktujte prosím ihned telefonní číslo 770 620 474,“ informovala mluvčí.

Poraněný pštros na útěku narušil železniční dopravu na Třinecku

Krimi

Oběma pštrosům jsou podle chovatele dva roky. Jsou ochočení, ale zřejmě je přepadl stres z nového prostředí. Policie čeká na případné podněty svědků rovněž na lince 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám