Hlavní obsah

Průvod Prahou při pohřbu Kočky omezí dopravu

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, pno

Během středečního smutečního průvodu Prahou při posledním rozloučení s Václavem Kočkou mladším bude ve městě omezena doprava. Řidiči musí počítat s problémy mezi Břevnovským klášterem a hřbitovem Řepy. Na pohřeb by mělo přijít několik tisíc lidí. Akci podobného typu ale podle policie nemusí magistrátu pozůstalí hlásit.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Podle policie se se má akce zúčastnit kolem 1500 účastníků s 450 až 500 vozidly. Mluvčí pražského magistrátu Jiří Wolf Novinkám řekl, že akce nepodléhá ohlašovací povinnosti a nemá informace o tom, že by někdo přesto akci městu oznámil. Policie kvůli pochodu přijme nezbytná opatření.

„Akce se bude konat od jedenácti hodin v Břevnovském klášteře v Praze 6. Smuteční průvod se pak vydá až do ulice Žalanského na hřbitov Řepy,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Při posledním rozloučení s tragicky zastřeleným Václavem Kočkou mladším má průvod podle policie projít postupně z Břevnovského kláštera Markétskou ulicí a dále po Bělohorské směrem z centra města.

„Pokračovat bude přes křižovatku Vypich do Karlovarské, ulice Na Bělohorské pláni a Čistovické. Skončí v Řepích,“ uzavřela Miklíková.

Motoristé proto musí počítat s částečným omezením dopravy směrem z centra směrem na Karlovy Vary, příležitostně i v opačném směru. Policisté s dopravním podnikem budou pracovat na co nejplynulejším průjezdu hromadné dopravy.

Ukončení průvodu policie předpokládá kolem třinácté hodiny.

Videa z rekontrukce vraždy Václava Kočky ml.

Svědek vraždy Kočky ml.: myslel jsem, že je to hra Zdroj. Stream.cz

BEZ KOMENTÁŘE: Policie přiváží obviněného Ďurička na rekonstrukci Zdroj. Stream.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám