Hlavní obsah

Přestrojení za metaře nepomohlo. Protestní akci v centru Prahy rozpustila policie

Novinky, jap

Až hrozba policejního zákroku donutila v pondělí večer zhruba dvacítku lidí na pražském Václavském náměstí ukončit protest proti vládním opatřením, jež souvisejí s epidemií koronaviru. Účastníci podle policie porušili zákaz nočního vycházení, akce navíc byla již dříve oficiálně ukončena.

BEZ KOMENTÁŘE: Protest na Václavském náměstíVideo: Novinky

 
Článek

Organizátoři nazvali protest Generální stávkou a na Václavském náměstí se sešli již krátce po poledni. Na demonstraci dorazilo několik desítek lidí, v podvečer akce skončila. Zhruba dvacítka lidí ale na náměstí zůstala a avizovala, že v centru Prahy přečká noc i navzdory zákazu nočního vycházení.

Před 21. hodinou dorazili k soše sv. Václava policisté, včetně Speciální pořádkové jednotky. Muži zákona protestující vyzvali, aby se rozešli s tím, že porušují zákaz nočního vycházení a dopouští se přestupku. Zároveň u všech ověřili jejich totožnost.

Někteří protestující si oblékli reflexní vesty a začali uklízet Václavské náměstí s tím, že uklízí po akci a nemusí tak odcházet. Na místě vydrželi přibližně do půl desáté, kdy je policisté znovu vyzvali, aby se rozešli s tím, že jinak zakročí a zajistí je.

Až hrozba policejního zákroku přinutila aktéry, aby Václavské náměstí opustili. Avizovali však, že v protestní akci budou na náměstí pokračovat v úterý dopoledne

Reklama

Výběr článků

Načítám