Hlavní obsah

Prostitutku jsem zavraždil, ale neznásilnil, prohlásil muž u soudu

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem

K loňské vraždě prostitutky v Teplicích se ve středu před Krajským soudem v Ústí nad Labem přiznal 29letý Andrii Matsola z Ukrajiny. Mladou ženu surově ubil kamenem. Podle obžaloby ji měl i znásilnit, to ale muž popřel. Hrozí mu až výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný z vraždy prostitutky v TeplicíchVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

Tělo ženy bylo nalezeno loni 12. prosince ráno v Nákladní ulici nedaleko firmy na ruční mytí aut. Ulice je nechvalně známá tím, že se v ní často pohybují prostitutky. Útok pachatele byl dokonce zachycen jednou z kamer, ale v takovém rozlišení, které kriminalistům nepomohlo.

Další kamery zachytily pravděpodobného pachatele ve společnosti jiného muže, kterého se kriminalistům podařilo ztotožnit. Zjistili, že podezřelý má vztah ke čtvrti Novosedlice a před činem kupoval prezervativy. Od svědka se dozvěděli, že sháněl ženu na sex. Poté muže vypátrali.

S první prostitutkou se muž nedohodl, pak narazil na oběť. S tou si dohodl sex za 300 korun. Prostitutka po něm ale chtěla ještě další peníze. Podle státního zástupce Vladimíra Jana ji pak v úmyslu usmrtit napadl kamenem a způsobil jí devastující poranění hlavy. „V důsledku úderů poškozená na místě zemřela,“ řekl Jan.

První den v Teplicích

Matsola byl v Česku teprve zhruba 14 dní, z toho v Teplicích první den. „S tou vraždou souhlasím, ale se znásilněním nikoliv,“ prohlásil na úvod své výpovědi. Nejprve prý popíjel vodku a pivo s kamarádem v domě, kde bydleli pracovníci z Ukrajiny, večer prý šel ven.

BEZ KOMENTÁŘE: Kolemjdoucí našel v centru Teplic mrtvou ženuVideo: Karel Otcovský, Právo

Nejprve prý potkal bezdomovce, který mu měl za krabici vína ukázat, kde jsou levné prostitutky. U první nepochodil, s další si sex smluvil. „Šli jsme za billboard, po sexu jsem vyndal peníze a začali jsme se hádat. Říkala, že je to málo, že pokud jí nezaplatím víc, bude křičet a zavolá na policii. Pak si pamatuju, že jsem ji odstrčil. Jak a kolikrát jsem ji uhodil kamenem, to si nepamatuju,“ vypověděl Matsola.

Po činu měl prostitutku svléknout a věci i s její kabelkou a svojí mikinou měl odhodit neznámo kde. „Pamatuju si, že jsem klečel nad ní. Pak to, jak sbírám věci,“ řekl. Následně prý ”nějak odešel a našel dům, kde spal”.

„Věděl jsem, že se něco špatného stalo, ale ne, co konkrétně. Rozuměl jsem tomu, ale nechtěl jsem tomu uvěřit. Vím určitě, že jsem spáchal zločin, ale neumím to vysvětlit,“ dodal ve své výpovědi.

Hlavní líčení je naplánované do konce tohoto týdne.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám