Hlavní obsah

Prostituce je jako sport, hájí se rumunský kuplíř

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Dvacet eur za každého kunčafta musely údajně odevzdávat prostitutky, které v letech 2011 až 2018 pracovaly v nočních klubech Dolce Vita a Bolero v Železné Rudě na Klatovsku. Provozovatel podniků, gruzínský podnikatel David Charazischwilli (49), si tak měl podle státní zástupkyně přijít na statisíce korun. Případ začal v úterý projednávat Okresní soud v Klatovech.

David a Viktorija Charazischwilli u soudu v Klatovech Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Společně s Gruzíncem jsou obžalováni z kuplířství jeho ukrajinská manželka Viktorija a Rumun Mario Martinescu, který dívky obstarával a vybíral od nich pro Charazischwilliho peníze.

Prý dobrý byznys

„Obžalovaný Charazischwilli jako provozovatel klubů schvaloval přijetí dívek a dohlížel na ně. Za poskytování sexuálních služeb stanovil minimální sazbu ve výši 60 eur za půl hodiny a 80 eur za jednu hodinu. Z této částky následně od dívek inkasovali společně s manželkou 20 eur za každého zákazníka,“ uvedla státní zástupkyně.

Brutální vražda, znásilnění vlastní matky či kuplířství? Bývalý policista obžalobu odmítl

Krimi

O přísun dívek se pak staral hlavně Martinescu, který je přivážel ze své domoviny.

„U nás je prostituce brána jako sport. Když kamarád v mém rodném městě rozhlásil, že dělám v bordelu, začaly se mi samy hlásit dívky, které si chtěly vydělat,“ citoval předseda senátu Jaromír Veselý z Martinescovy výpovědi na policii.

K soudu totiž Rumun nedorazil, po sdělení obvinění a propuštění z vazby se po něm slehla zem a je stíhán jako uprchlý. Podle jeho tehdejších slov šlo o dobrý byznys. Sám si přišel měsíčně v přepočtu až na 50 tisíc.

„Měl jsem u sebe seznam dívek, do kterého jsem zapisoval, kolik která za večer vydělala. Na konci šichty jsem je zkasíroval a peníze jsem uložil do pokladny, kam si pro ně každé ráno přišli buď David, nebo Valerija,“ řekl Martinescu policistům, jak to v klubech chodilo.

Prostituce je pudová práce, ne živnost. Praha nemá být pasákem, pustil se lidovec do Pirátů

Domácí

Dívky podle něj dostávaly ještě provizi za prodaný alkohol. Například za lahev šampusu, která přišla zákazníka na 60 eur, to dělalo polovinu.

„Dívky zpravidla s hosty nejprve popily, pak chvíli společně tancovali a nakonec s nimi odešly na pokoj. V devadesáti procentech šlo o Němce,“ stojí dále v Rumunově výpovědi.

Před soudem odmítli vypovídat jak Charazischwilli, tak i jeho manželka.

Nedorazila ani jedna z prostitutek, které byly předvolány jako svědkyně. Některé z nich se omluvily, že k hlavnímu líčení nepřijdou, protože se necítí být poškozené a s touto záležitostí nechtějí mít už nic společného.

Se čtením jejich výpovědí z přípravného řízení obžalovaní nesouhlasili a trvají na jejich osobním výslechu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám