Hlavní obsah

Prošňupal se do psychózy a téměř ubodal přítelkyni, dostal pět let vězení

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na pět let za mříže poslal ve středu senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě Marka Vašků z Valašského Meziříčí za to, že loni 23. prosince pod vlivem drog a v toxické psychóze nožem zaútočil na přítelkyni. Podrobit se musí také ústavní léčbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž opakovaně přítelkyni bodal do hrudníku a břicha a způsobil jí tak mnohačetná zranění. Žena nezemřela jen v důsledku včasné lékařské pomoci. Její léčba trvala čtyři měsíce. Vašků hrozilo až deset let, vinu u soudu přiznal a za své řádění se omluvil.

„Za této situace byla důkazní situace jednoduchá. Pětiletý trest je s ohledem na doznání a další polehčující okolnosti přiměřený,“ uvedl soudce Martin Lýsek.

Krvavý incident se stal v bytě matky obžalovaného ve Valašském Meziříčí den před Štědrým dnem večer. Vašků, který v té době bral drogy, jak sám přiznal, již sedm až osm let, si v inkriminovaný den třikrát „šňupnul“. Dostal se do stavu, kdy měl pocit, že „po něm jdou“, připadal si jako v hororu a nebyl schopen své jednání ovládat.

ZVĚDAVOST MŮŽE SKONČIT PSYCHÓZOU
Drogy vyvolávají hlasy barev i „stíhu“

Vzal nůž, a protože byl přesvědčený, že je v tom namočená i přítelkyně, bál se i jí a zaútočil. V běsnění přestal až poté, co se mu v tom snažila zabránit jeho matka, která do domu zrovna přišla.

V té době jeho vztah s poškozenou trval zhruba dva a půl roku. Zpočátku bylo vše dobré. Bral ale drogy, a tak se jejich soužití postupně horšilo. Vašků byl žárlivý, míval halucinace, strašily ho bludy. V posledním roce přítelkyni dokonce několikrát i uhodil. Byl nervózní, jeho agresivita sílila, a nakonec vyústila ve zmíněný útok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám