Hlavní obsah

Prodavačku měl přímo v obchodě v Moravských Budějovicích ubodat její expřítel

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravské Budějovice

Před obchodem s elektronikou, ve kterém pracovala, zemřela v sobotu hodinu před polednem v Moravských Budějovicích na Třebíčsku žena. Muže, podezřelého z jejího zavraždění, policisté zadrželi ve stejný den.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V Moravských Budějovicích policie šetří násilný trestný čin, při kterém zemřela jedna osoba. Jednalo se o ženu,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková. Vražednou zbraní měl být podle informací z místa nůž. Zatímco pachatel utekl, žena se ještě dostala z obchodu na náměstí, tam ale zemřela.

Tragédii už nemohli zabránit ani přivolaní záchranáři. Policisté případ šetří. Podezřelého zajistili zanedlouho. „V odpoledních hodinách se podařilo zadržet muže, který je důvodně podezřelý z násilného činu. Skončil v policejní cele,“ dodala mluvčí.

Do Moravských Budějovic vyrazili na místo specialisté z Jihlavy. „Případ si na místě převzali krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality. V současné době probíhají úkony trestního řízení. K události policie zatím nebude poskytovat žádné bližší informace. Prověřování případu se teprve na počátku,“ dodala Čírtková.

Podle portálu Denik.cz měl být pachatelem první letošní vraždy v kraji bývalý přítel oběti. Starosta Moravských Budějovic Vlastimil Bařinka (nez.), uvedl, že kriminalisté by měli mít k dispozici kamerové záznamy z prodejny.

Reklama

Výběr článků

Načítám