Hlavní obsah

Přítelkyně posílala vězni za mříže věci na kreslení, do fixek přibalila drogy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fixy, které místo barvy měly uvnitř pytlíky s drogou, našla vězeňská služba v poště do věznice Valdice na Jičínsku. Do jedné z nejpřísnějších káznic v Česku, kam soudy umísťují i doživotní recidivisty, posílala dopisy s drogami přítelkyně jednoho z vězňů. Policie pár obvinila z nedovoleného nakládání s psychotropními látkami, za což jim hrozí až pětileté vězení.

Foto: Policie ČR

Drogy v poště do vězení byly schované ve fixách

Článek

Drogy si podle kriminalistů objednával 43letý trestanec u o deset let mladší přítelkyně přinejmenším od loňského listopadu. Za co a na jak dlouho byl muž odsouzen, policie neupřesnila.

Házeli drogy přes zeď pardubické věznice, vyzvedával je tamní šéfkuchař

Krimi

„Při svém opakovaném pobytu ve výkonu trestu domluvil zaslání poštovní zásilky do věznice. Ta mimo jiné v sadě fixů obsahovala plastové sáčky obsahující 83 miligramů pervitinu a nejméně 67 miligramů heroinu,“ informoval v pátek o případu mluvčí policie Aleš Brendl.

Foto: Policie ČR

Kromě časopisů posílala žena svému příteli do vězení také pervitin

Drobné množství drogy policisté vysvětlují tím, že do psacích potřeb se toho příliš nevejde.

Kvůli vzpouře obvinili dva vězně z Mostecka

Krimi

Roli hraje podle nich také fakt, že zatímco venku se omamné látky prodávají například po gramech a půlgramech, ve vězení je droga daleko větší vzácnost a obchoduje se tam s množstvím mnohem menším.

Foto: Policie ČR

Droga v poště do vězení byla ukrytá v psacích potřebách

Přítelkyně odsouzeného posílala podle vyšetřovatelů drogy doporučeně, ale pod smyšleným jménem, přesto ji policie vypátrala. Samotnou poštovní zásilku odhalili pracovníci vězeňské služby.

Žena poslala vězni na Pankráci pervitin ukrytý v knize

Krimi

Podobných případů evidují jičínští kriminalisté více.

Foto: Policie ČR

Přítelkyně vězně posílala podle policie za mříže drogy

„Ročně se jedná zhruba o více jak deset odhalených poštovních zásilek, které obsahují důmyslně ukryté omamné a psychotropní látky, různé druhy léků a anabolika,“ zmínil Brendl.

Mladík podle policie zásoboval vězně v Příbrami marihuanou, hrozí mu pět let

Krimi

Podle mluvčího se policistům podaří většinu případů vyšetřit. „Tímto svým neuváženým počinem si vězni většinou svůj nedobrovolný pobyt ve vězení prodlouží,” dodal Brendl.

Reklama

Související články

Věznice testují odpadní vody. Hledají drogy

Jak to vypadá s drogami ve věznicích? To se loni rozhodla zjistit Vězeňská služba České republiky (VS) pomocí analýzy odpadních vod. Testovala je ve dvou...

Výběr článků

Načítám