Hlavní obsah

Přišly za stařenkou kvůli pojištění, sebraly jí 750 tisíc. Svitavská policie hledá trojici žen

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Případ krutého hyenismu vyšetřují od úterý policisté v Pardubickém kraji. Devadesátiletou seniorku podle kriminalistů okradly ve Svitavách dvě ženy, které se k ní vetřely do bytu pod záminkou doplatku za zdravotní pojištění. Třetí žena čekala v autě, se kterým pak všechny podezřelé odjely.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krádež se stala v úterý odpoledne. „Do přízně 90leté seniorky se měly vetřít dvě ženy tmavší pleti se slovy, že jdou kvůli doplatku za zdravotní pojištění,“ sdělil ve středu mluvčí policie Ondřej Zeman.

Jedna z podezřelých stařenku zabavila řečmi a druhá vlezla do domu. „Zde bohužel nalezla pokladnu se 750 000 korunami,“ popsal mluvčí. Z místa činu dvojice odjela autem světlé barvy, ve kterém čekala třetí žena.

„Velmi by nám pomohly záznamy z palubních kamer vozidel, která se pohybovala v ulicích Kpt. Jaroše, Felberova, Svitavská a dalších přilehlých v úterý mezi 8:30 a 11:30,“ žádá policie veřejnost o pomoc při pátrání.

Kriminalisty rovněž zajímají informace o zmíněné posádce a jejím světlém autě před uvedeným časem v okolí Svitav. „Veškeré informace k popsanému případu nám můžete sdělit na telefonním čísle 974 578 442 nebo na lince 158,“ dodal Zeman.

Reklama

Výběr článků

Načítám