Hlavní obsah

Připravovaná likvidace státního zástupce souvisí s drogami

Právo, Patrik Biskup
PLZEŇ

Kosovsko-albánský gang chystal likvidaci plzeňského státního žalobce. Zločinci jej chtěli vyřadit z rozpracovaného případu, který podchycoval obchod s drogami v České republice Za to sedí ve vazbě několik obviněných. Právu to potvrdil v pátek důvěryhodný zdroj.

Foto: Techmania Science Center

Unikátní více než sto let staré motocykly představí plzeňské science centrum.

Článek

"Policie disponuje věrohodnými informacemi o tom, že příslušníci této komunity připravovali fyzickou likvidaci státního zástupce," řekla mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová.

Ohrožený státní zástupce nepožádal zatím o policejní ochranu.

Gangu údajně nešlo přímo o jeho zabití, ale hovořilo se údajně o "nešťastné" náhodě při automobilové nehodě, tak, aby nebyl schopen dál pokračovat v rozdělané práci blížící se ke zdárnému konci. Případ je totiž před podáním obžaloby.

"Lidem z podsvětí jde o to, aby nebyla obžaloba včas podaná a obvinění museli být propuštěni na svobodu," uvedl zdroj. Podle něho policie dostala informaci o chystaném atentátu na žalobce od dvou na sobě nezávislých zdrojů.

Policejní razie

Police v této souvislosti provedla v noci na pátek razii v nočních klubech v Plzni a Teplicích, během níž hledala lidi podezřelé z přípravy zmíněného trestného činu.

"Akci jsme zaměřili na kosovskoalbánskou komunitu a na kontrolu objektů, kde se schází," uvedla Kosinová. V obou krajích podle ní policisté zkontrolovali všechny objekty, kde by se mohly lidé podezřelí z různé trestné činnosti zdržovat.

"Snažili jsme se mimo jiného vystopovat lidi, kteří byli do chystaného atentátu na žalobce zapojeni. Z tohoto hlediska byla akce prozatím neúspěšná," dodal zdroj.

Právu je totožnost ohroženého státního zástupce známa. S ohledem na jeho bezpečí však nezveřejníme jeho jméno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám