Hlavní obsah

Případ železniční nehody, při níž zemřeli čtyři členové rodiny, policie odložila

Právo, pab
Plzeň

Po pěti měsících vyšetřování policie odložila případ jedné z nejtragičtějších dopravních nehod v Plzeňském kraji, kdy při srážce motorového vlaku s osobním vozidlem na železničním přejezdu u Nýřan na Plzeňsku zemřeli čtyři lidé. Viníkem je totiž podle závěru vyšetřovatelů řidič Škody Felicia, který byl mezi oběťmi, a nelze jej tak trestně stíhat.

Srážka auta s vlakem na PlzeňskuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Řidič osobního automobilu nedal přednost projíždějícímu vlaku, což bylo příčinou nehody,“ řekla ve středu Právu policejní mluvčí Ivana Jelínková s tím, že znalci vyloučili technickou závadu. Co způsobilo nepozornost 24letého řidiče, se už nikdo nedozví. Z pětičlenné posádky automobilu přežilo pouze čtyřleté dítě.

Vlak smetl na přejezdu na Plzeňsku auto, zemřela mladá žena, mladistvý a dítě

Krimi

Nehoda se stala v pondělí 27. dubna po 9:00 na přejezdu bez závor a světelné signalizace, kde je osazen pouze výstražný kříž. V osobním autě cestovalo pět členů jedné rodiny. Na místě srážky zemřela třiadvacetiletá žena, sedmnáctiletý mladík a pětileté dítě. Řidič podlehl zraněním v nemocnici.

Přejezd, který protíná silnici z Nýřan do Kamenného Újezdu, je přehledný. Strojvůdci i řidiči mají velmi dobré výhledové podmínky. Svědci uvedli, že vlak dokonce před přejezdem houkal. Podle vyjádření některých pozůstalých nebylo na trať dobře vidět přes pole s kvetoucí řepkou. „Žlutý motoráček mohl splynout s polem,“ tvrdili příbuzní obětí.

Foto: Mapy.cz

Přejezd v Nýřanech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám