Hlavní obsah

Případ pobodání dvou lidí, z něhož byl podezřelý 14letý chlapec, policie odložila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie odložila případ 14letého chlapce, který v dubnu v pražských Dolních Chabrech podle vyšetřování pobodal matku a syna. Chlapec není trestně odpovědný, řekl na dotaz Novinek mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Pátrání v Dolních ChabrechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Případ byl podle Cimbaly odložen na konci minulého týdne. „S ohledem na ustanovení trestního řádu nebylo možné trestní stíhání zahájit, neboť ve věci šlo o osobu, která není pro nedostatek věku trestně odpovědná,“ uvedl Cimbala.

Jak dále doplnil, k případu nebude státní zastupitelství s ohledem na věk nic dalšího říkat.

Útok v Dolních Chabrech může řešit zvláštní soud

Krimi

Napadení se odehrálo v rodinném domě v Praze 8 v noci na středu 28. dubna. Záchranáři po útoku ošetřili matku a syna ve vážném stavu. Policisté přitom pátrali po čtrnáctiletém chlapci. Později ho našli nedaleko také zraněného.

Média později uvedla, že čtrnáctiletý chlapec rodinu znal a občas u ní přespával. Nejprve měl napadnout dvanáctiletého chlapce a poté jeho matku, která bránila svoji dceru. Žena následkem útoku přišla o oko a má vážně poraněnou ruku.

Napadení v Dolních Chabrech: Matka před útočníkem bránila dceru

Krimi

Není jasné, zda chlapce čeká řízení ve věcech dětí mladších 15 let. Cimbala na dotaz Novinek neodpověděl s odkazem na věk podezřelého. Útočníka by v takovém případě potrestal zvláštní soud pro mládež. V případě nezletilého pachatele je mezi možnostmi například uložení ochranné výchovy ve výchovném zařízení, ochranné léčení nebo psychologický program. Tresty v takových případech navrhuje státní zastupitelství a rozhoduje o nich zvláštní soud pro mládež.

Dospělému by u soudu za pokus o vraždu hrozilo 15 až 20 let.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pátrání v Dolních Chabrech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám