Hlavní obsah

Případ konkurenčního boje podnikatelů před soudem

Právo, Novinky, Svatava Hernandezová
PLZEŇ

Pro obecné ohrožení, nedovolené ozbrojování, loupeže, krádeže a porušování domovní svobody stanuli ve středu před Krajským soudem čtyři podnikatelé z Kdyně, Chebu, Postřekova a Chodova. Spolu s nimi je souzena také čtyřčlenná skupina občanů bývalého Sovětského svazu.

Foto: Profimedia.cz

Obžalovaným hrozí až 12 let vězení.

Článek

Žalobce je viní, že v říjnu 2000 vtrhli do nočního klubu Pyramida v České Kubici na Domažlicku a basebalovými pálkami ničili zařízení.

Objekt zapálili

Po tomto nájezdu objekt zapálili. Majitelům Pyramidy vznikla škoda ve výši 628 tisíc korun. Za tuto akci přitom cizinci měli dostat 120 tisíc korun.

V listopadu 2002 opět na pokyn prvních tří obžalovaných zbývající tři cizinci vhodili do rodinného domku v Mokré na Českobudějovicku láhev s hořlavinou s cílem zapálit dům. Za to dostali zaplaceno dalších 30 tisíc korun.

Útočili i protitankovým granátem

V lednu 2003 pak podnikatelé obstarali protitankový granát, který dali cizincům s pokynem zasáhnout jím hotel Belveder a založit tam požár. Nepodařilo se však střechu objektu zasáhnout a tak nedošlo ani k vyplacení odměny.

Týž měsíc však opět vnikli do Belvederu a za odměnu 80 tisíc korun zde založili v podkroví požár, který způsobil majiteli škodu ve výši 2,2 milionu korun.

Kauza bude pokračovat i v příštích dnech. Obžalovaní mohou dostat trest odnětí svobody až na 12 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám