Hlavní obsah

Přímo od školy odvezla záchranka dva namol opilé žáky

PLZEŇ

O tom, že mezi dětmi již alkohol není zdaleka tabu, není pochyb. Nově o tom přesvědčili dva žáci základní školy v Plzni. Zkonzumovali totiž tolik alkoholu, že je od školy musela odvézt záchranka do nemocnice.

Foto: Jiří Veselý

Aneta Christovová, Juraj Hnilica, Pavel Horejš, Václav Čížkovský a finalistky MISS Prima křivky 2017.

Článek

Záchranáři nevěřili svým očím, když před základní školou ošetřovali dva namol opilé žáky. Podle nich byli ve věku 13 a 14 let. Jeden chlapec vypil tolik alkoholu, že nebyl dokonce k probuzení.

"Opili se u kamaráda a pak se vrátili před školu, tzn. že se neopili na půdě školy, jak se z prvních informací zdálo," upřesnil pro Novinky mluvčí plzeňské záchranky Miroslav Bukovjan.

Podobný případ se odehrál letos v červnu i v Liberci, kde se v jedné ze základních škol opili dva žáci ve věku osm a devět let.

Počet případů opilých školáků v celé republice stoupá. Například ve Vítkovicích za uplynulý půlrok zachraňovali minimálně 14 mladistvých a nezletilých ve vážném stavu opilosti. Jedna z 15letých dívek měla v krvi dokonce 3,5 promile alkoholu. Ve srovnání s loňským rokem je to nárůst o sto procent.

V Novém Jičíně evidují letos přes 30 případů opilých dětí, z toho třinácti bylo méně než patnáct let. Například ve vinohradské nemocnici v Praze musí hospitalizovat čtyři až pět dětí měsíčně. Nejčastěji jsou ve věku od 12 do 15 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám