Hlavní obsah

Přímo na ulici odrodili pražští strážníci holčičku

Novinky, Petr Nový
Praha

Dvojici strážníků pražské městské policie se v noci na pátek podařilo přímo na ulici úspěšně odrodit zdravou holčičku. Za podpory dispečinku záchranářů přivedli dívku úspěšně na svět ještě před příjezdem lékaře a sanitky.

Článek

Dramatická situace se stala před třetí hodinou ráno pod parkovištěm u stanice metra Palmovka v Praze 8. Když tudy hlídka projížděla, před služebním autem se náhle objevil hodně nervózní muž.

„Mával rukama a lámanou češtinou nám řekl, že v nedalekém autě je žena a rodí,“ uvedli strážníci Tomáš Frydrych a Václav Řehák. V odstavené škodovce skutečně ležela žena a už rodila. Strážníci ihned zavolali na dispečink záchranné služby.

Operátor záchranky po telefonu strážníkům radil, jak mají postupovat. Tou dobou už na místo porodu spěchala sanitka s lékařem. Porod ale pokračoval a ještě před příjezdem záchranky, pět minut před třetí hodinou, přišla na svět holčička.

Hlídka ošetřila novorozence, aby nedošlo k jeho zadušení, a pět minut poté předala dítě i maminku záchranné službě. Zdravotníci dítě i matku převezli do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám