Hlavní obsah

Primář měl po alkoholovém excesu vyměnit v nemocnici svou krev

Právo, Patrik Biskup

Policie stíhá primáře domažlické nemocnice kvůli podezření, že se pokusil zmanipulovat vyšetřování vedené proti němu v souvislosti s jízdou pod vlivem alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informací Práva měl v nemocnici vyměnit vzorek své krve odebraný po pozitivní dechové zkoušce na alkohol za krev pacienta.

"Obvinili jsme 44letého zaměstnance nemocnice pro trestný čin poškozování cizích práv," potvrdila Právu mluvčí domažlické policie Dagmar Brožová. Podle ní hrozí obviněnému v případě prokázání viny až dva roky vězení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lékař byl v úterý podle informací práva převezen do nemocnice, protože se předávkoval léky.

Muže policisté kontrolovali za volantem auta v únoru. V dechu mu naměřili půl promile alkoholu, což je hodnota, za kterou není řidič trestné odpovědný a řeší ho pouze přestupková komise.

Lékař ale trval na odběru krve. Ve správním řízení pak unikl trestu, neboť předložený vzorek byl na alkohol negativní. Později se rozběhlo vyšetřování pro podezření, že krev vyměnil. To se také potvrdilo. Lékař je v současné době v pracovní neschopnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám