Hlavní obsah

Přihazování ovoce do zvážených sáčků se může zákazníkovi velmi prodražit

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Nákup v Kauflandu v Krnově se v posledních dnech výrazně prodražil hned dvěma zákazníkům, kteří v oddělení ovoce a zeleniny podváděli při vážení zboží. V obchodě vždy zasahovali strážníci, kteří zákazníkům vyměřili pokutu. Nejde přitom o ojedinělé případy. Toho, že zákazníci při vážení podvádějí, jsou si velké obchodní řetězce vědomy.

Článek

Na poslední případy upozornila v pondělí mluvčí krnovské radnice Dita Círová. V minulém týdnu byla podle ní přistižena čtyřiapadesátiletá žena, která do zvážených sáčků nenápadně přihazovala další zeleninu.

„Šlo o jablko, rajče, mrkev a řepu. Do každého již zváženého sáčku vhodila jeden kus navíc,“ uvedla Círová s tím, že počínání ženy si všimly prodavačky, které zavolaly městskou policii. „Blokovou pokutu ve výši 500 korun žena na místě uhradila,“ řekla mluvčí.

Podle ní přitom nejde o jediný případ stejného druhu, který strážníci řešili v minulém týdnu. „O dva dny později přihodil rajče do odnášeného sáčku s rajčaty dvaašedesátiletý muž. Ten ale odmítl blokovou pokutu zaplatit, a proto bude jeho případ řešen přestupkovou komisí,“ dodala mluvčí radnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám