Hlavní obsah

Příčiny Svobodovy nehody stále zkoumají znalci

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Příčiny dopravní nehody šéfa české diplomacie Cyrila Svobody (KDU-ČSL), jehož služební auto havarovalo předminulý týden ve čtvrtek u Vyškova, stále zkoumají znalci na silniční dopravu.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Prozatím do doby, než se podaří objektivně zjistit příčiny nehody, dostal řidič vládního vozu zákaz řídit jakékoli služební auto. "To je zatím jediný závěr. Místo nehody stejně jako zbytky auta zkoumají znalci, kteří by měli dát odpověď na to, zda nehodu zavinil řidič, či nějaká jiná příčina. Znalci budou také zjišťovat, v jakém stavu bylo služební auto před jízdou. Teprve až nám sdělí své závěry, bude možné rozhodnout, kdo ponese odpovědnost za nehodu se zraněním ministra," řekl Právu Pavel Rujbr z Krajského státního zastupitelství v Brně.

Podle policistů na místě nehody byla příčinou podle všech stop vysoká rychlost, a to v místech, kde je dopravní značka, která přikazuje omezení rychlosti na 60 kilometrů v hodině. "Kdy budeme mít výsledky, lze zatím jen spekulovat, ale možná pár týdnů to potrvá," dodal Rujbr.

Reklama

Související články

O ministra Svobodu se starají lékaři v Brně

Ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda, zraněný při noční nehodě u Vyškova, byl  v pátek krátce před desátou hodinou dopoledne letecky přepraven do Brna. Jeho...

Výběr článků

Načítám