Hlavní obsah

Při vykládce zboží na Plzeňsku z kamionu vyskákali migranti a utekli

Právo, pab
Plzeň

Desítky policistů pátraly v noci na úterý po migrantech, kteří vyskákali z kamionu ve Štěnovicích na Plzeňsku. Nakonec jich zadrželi osm.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Zadržení migranti.

Článek

„Jde o velmi mladé muže, zjišťujeme jejich totožnost,“ řekla mluvčí policie Dagmar Brožová. Podle informací Práva jde o Afghánce.

V policejní cele skončil i 59letý řidič kamionu. Kriminalisté ho prověřují, jestli není do pašování běženců zapojen. „Kolegové zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu organizování a umožnění nelegálního překročení státní hranice,“ řekla k tomu Brožová.

V kamionu v Pardubicích se tísnili migranti. Jeden měl britskou mutaci koronaviru

Krimi

První informaci o běžencích policisté dostali prostřednictvím tísňové linky 158 před 21. hodinou. „Volající oznámil, že z kamionu, který přijel vykládat zboží do jednoho ze skladů v průmyslové zóně ve Štěnovicích, vyskočilo několik lidí a uteklo směrem k Losiné. Na místo dorazily policejní hlídky, psovodi a později se do pátrání zapojil i vrtulník,“ uvedla dále Brožová.

Detektor tlukotu srdce odhalil na hranicích dodávku plnou migrantů

Krimi

První tři běžence zadržela zásahová jednotka na nedaleké benzinové pumpě. Dalších pět se podařilo vypátrat pomocí vrtulníku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám