Hlavní obsah

Při srážce vozidel zemřely dítě a těhotná žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO/BLANSKO

Dva lidské životy a osm zraněných cestujících si vyžádala v sobotu dopravní nehoda dvou osobních automobilů na Blanensku. Při havárii zemřely dvouleté dítě a těhotná žena. Mezi zraněnými jsou další tři děti (4, 6 a 8).

Foto: Jan Záliš

Běžecké lyžování v Kladském pomezí

Článek

Zranění byli rozvezeni do čtyř brněnských nemocnic; všechna zranění jsou mnohočetná a těžká, řekla ČTK primářka blanenské záchranné služby.

Děti jsou hospitalizované v Dětské nemocnici, dva dospělí v Úrazové nemocnici a dva ve Fakultní nemocnici u sv. Anny, další oběť nehody je v péči lékařů bohunické části Fakultní nemocnice Brno.

Automobily do sebe narazily krátce před polednem na frekventovaném silničním tahu Brno-Svitavy. Podle svědků byla silnice mokrá - v oblasti silně prší.

Vozidlo jedoucí od Brna zřejmě náhle vjelo do protisměru a srazilo se s dalším vozem. Na místě zasahovali hasiči a záchranná služba s vrtulníkem a sanitkami.

Krátce po nehodě byla silnice dočasně uzavřena kvůli přistávání helikoptéry záchranné služby.

Silniční tah Brno-Svitavy je u Černé Hory průjezdný, provoz kyvadlově řídí policie. Ta řidičům doporučuje objížďku přes Černou Horu.

Reklama

Výběr článků

Načítám