Hlavní obsah

Při srážce vlaku s osobním autem na Opavsku se řidička těžce zranila

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Těžkým zraněním řidičky skončil v pátek odpoledne střet vlaku s osobním autem na železničním přejezdu v Brankách u Opavy. Doprava na trati byla v místě nehody přerušena.

Foto: Drážní inspekce

Střet osobního auta s vlakem na železničním přejezdu v Brankách u Opavy skončil zraněním řidičky.

Článek

Nehoda se stala okolo 14:15 na nechráněném železničním přejezdu na okraji Otic. "Podle svědků se žena nerozhlédla. Vjela do kolejiště v době, kdy přijížděl osobní vlak jedoucí z Hradce nad Moravicí do Opavy," uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Foto: Drážní inspekce

Na železničním přejezdu v Brankách u Opavy se střetl osobní vůz s vlakem.

Vlak, ve kterém cestovaly tři desítky lidí, vlek auto asi 60 metrů. Z cestujících nebyl zraněn nikdo.

Zraněné ženě pomohla posádka sanitky, která náhodně projížděla kolem místa nehody, vracela se od jiného zásahu na základnu. „Pacientku vyprostili z vozidla svědci, v době našeho zásahu byla žena v bezvědomí a její život byl ohrožen. Lékaři u postižené zjistili poranění hlavy a vyslovili podezření na poranění mozku,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Do nemocnice ženu přepravil vrtulník.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že škoda na autě byla  vyčíslena na 300 tisíc korun a ve stejné výši je i škoda na vlaku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám