Hlavní obsah

Při srážce vlaků na Prachaticku se zranilo 26 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRACHATICE

Dvacetšest lehce zraněných si vyžádala dopolední srážka dvou vlaků, která se stala v Černém Kříži na Prachaticku v jižních Čechách. Kromě lehce zraněných si srážka nevyžádala další komplikace. Do nemocnice záchranáři převezli 11 zraněných.

Článek

Nehoda se stala před devátou hodinou. V soupravách cestovalo celkem 108 cestujících, z nichž bylo 26 na místě ošetřeno, 11 osob převezly sanitky do nemocnice. 

"Na místě zasahovaly tři sanitní vozy. Nikdo nebyl těžce zraněn. Nejtěžším zraněním je podezření na zlomený palec," řekl Právu ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

"Ve stanici se dvacet minut před devátou srazil osobní vlak odjíždějící do Nového Údolí s posunujícím osobním vlakem směřujícím do Českého Krumlova," uvedl Jan Kučera z drážní inspekce.

Ve vlaku cestovali studenti

Ve vlaku cestovali žáci dvou školních tříd na výlet, policie zatím neví, zda byli zraněni. Podle informací Českého rozhlasu České Budějovice šlo o studenty Střední průmyslové školy z Tachova. Jejich učitel rozhlasu řekl, že nikomu z žáků se nic vážného nestalo, pouze jeden pedagog byl s podezřením na otřes mozku převezen do prachatické nemocnice.

Mezi lidmi, které odvezly sanitky do nemocnice, byl jeden zaměstnanec Českých drah. Nehoda se stala při posunování vlaků.

"Do Černého Kříže přijel vlak, který se dělil na dvě poloviny. Ta první polovina měla jet směrem do Nového Údolí, druhá měla přejet na druhou kolej a jet do Českého Krumlova," řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

První část vlaku se ale zastavila a druhá, která se měla přestavit na jinou kolej, do ní narazila rychlostí zhruba 20 kilometrů za hodinu. V motorových vlacích pouze vypadla skla.

Poslední nehoda na železnici se na jihu Čech stala 15. května. Osobní vlak jedoucí z Českých Budějovic do Tábora se na přejezdu ve Veselí nad Lužnicí střetl s fabií. Při nehodě se lehce zranili třiadvacetiletý řidič a jeho o tři roky mladší spolujezdec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám