Hlavní obsah

Při srážce aut v Hodoníně se zranili tři lidé, posádku vyprošťovali hasiči

– Hodonín
Právo, miv

Vážná dopravní nehoda omezila v pátek provoz na hlavním silničním tahu v Hodoníně. Na přehledné křižovatce, kde ale řidiči často bourají, se střetla dvě osobní auta. Záchranáři ošetřili tři zraněné, jednoho z nich přepravil do nemocnice vrtulník.

Foto: Policie ČR

Vážná nehoda dvou aut v Hodoníně

Článek

Nehoda se stala krátce po 11:00. „Na křižovatce u Pánova se střetla dvě osobní vozidla značky VW Caddy a Renault Thalia,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník s tím, že posádku renaultu museli z vraku vyprostit hasiči.

Zdravotníci ošetřili tři zraněné lidi, z nichž jednoho pacienta transportovali letecky s vážným zraněním do brněnské nemocnice.

Práce na likvidaci následků nehody a přistání vrtulníku si vyžádaly půldruhé hodiny trvající uzavření křižovatky, řidiči museli použít objízdné trasy. „Podle předběžných zpráv může být příčinou této nehody nedání přednosti jednoho z řidičů,“ upřesnil mluvčí.

Takzvaná pánovská křižovatka je jednou z dokonale přehledných křižovatek na hlavním tahu I/55. Potvrzuje ale smutné pravidlo, že čím přehlednější místo, tím více nehod s vážnými následky. Na kolizích se často podílí vysoká rychlost řidičů jedoucích na hlavní silnici. Ta je sice omezena dopravním značením na sedmdesát kilometrů, ale nemálo řidičů to ignoruje.

Reklama

Výběr článků

Načítám