Hlavní obsah

Při požáru kuchyně v Ostravě se zranili tři lidé

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tři jednotky hasičů zasahovali v neděli odpoledne u požáru v Ostravě-Porubě. V pětipatrovém domě tak hořela kuchyně v jednom z dvoupokojových bytů. Obyvatel bytu má popálené ruce, dvě další ženy odvezli záchranáři do nemocnice s dýchacími problémy. Hasiči kvůli požáru evakuovali z domu 13 osob.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvoupokojový byt, kde začala hořet kuchyň, se nacházel ve třetím patře. K požáru došlo půl hodiny po nedělním poledni. Při příjezdu hasičů už bohužel hořela celá kuchyně. I přes jejich rychlý zásah se ji nepodařilo zachránit.

„Oheň hasiči uhasili za 20 minut. Kouř se dostal i na chodbu, hasiči jej odvětrávali pomocí přetlakového ventilátoru. Rovněž z domu evakuovali 13 osob, které čekaly venku na vyvětrání celého vchodu, pak se mohly vrátit domů,“ popsal událost mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že záchranáři do zdravotnického zařízení odvezly dvě ženy s astmatickými problémy, které se nadýchaly kouře. „Předběžná škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun. Příčinu požáru vyšetřovatelé zjišťují,“ upřesnil Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám