Hlavní obsah

Při požáru domu na Znojemsku zemřely tři děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo
Aktualizováno

Tři děti zemřely v noci na pondělí při požáru domu na Znojemsku. Čtyři dospělí byli zraněni. Na místě zasahovaly desítky hasičů a záchranářů včetně vrtulníku. Dětem bylo od jednoho roku do devíti let.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár v Oleksovicích

Článek

K požáru vyjeli hasiči krátce po čtvrté hodině ráno do Oleksovic na Znojemsku. Plameny zlikvidovali po více než dvou hodinách.

„Při požáru domu zemřely tři děti, dvě z nich jsme se snažili resuscitovat, ale bez úspěchu. Jednu dospělou pacientku jsme převezli vrtulníkem na urgentní příjem nemocnice v Brně, další tři do znojemské nemocnice na internu,” řekla Novinkám mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár v Oleksovicích

Podle ní bylo jedno z dětí velmi malé, věk ale říci nemohla. „Co se týče dospělých, tak zraněna byla starší paní, dva lidé středního věku a mladá žena,“ konstatovala Bothová.

Jak dále uvedla, k požáru vyjely dvě posádky s lékařem, inspektor, posádka sanitky i vrtulník.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár v Oleksovicích

Hasiči měli na místě osm profesionálních a dobrovolných jednotek. „Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Nyní jsou na místě vyšetřovatelé, kteří zjišťují příčinu požáru a škody,“ doplnil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Vícegenerační rodina měla domek pronajatý, pocházela odjinud. Podle starosty Zdeňka Koukala rodina v Oleksovicích žila asi dva roky. Podle informací ČTK šlo o ženu s dětmi a partnerem plus její matku a babičku. Starosta nyní jedná s charitou o hmotné pomoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám