Hlavní obsah

Při požáru chaty u Ostravy zemřel člověk

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Smrtí člověka skončil nedělní požár chatky v Šenově na Ostravsku. Plameny způsobily škodu za zhruba 100 tisíc korun. Policejní mluvčí Pavla Jiroušková uvedla, že mrtvým je čtyřiašedesátiletý muž. „Okolnosti úmrtí určí nařízená pitva,“ doplnila.

Zásah hasičů u požáru chaty v ŠenověVideo: Novinky

 
Článek

Chatka v ulici Na Výspě začala hořet před 9. hodinou. „Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že se jedná požár chatky o velikosti přibližně sedm krát šest metrů a přilehlé pergoly. Uvnitř objektu našli osobu v bezvědomí, kterou vynesli ven a zahájili resuscitaci,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Po požáru domu na Pardubicku našli hasiči dva mrtvé

Krimi

V záchraně života nalezené osoby pokračovali i záchranáři, po třičtvrtě hodiny trvající resuscitaci ale lékař konstatoval smrt.

„Požár hasiči zlikvidovali několika vodními proudy, část konstrukce museli rozebrat, aby se dostali ke skrytým ohniskům. S jejich vyhledáváním jim v průběhu celého zásahu pomáhaly termokamery,“ sdělil Kozák a dodal, že příčinu vzniku požáru vyšetří hasiči i policisté.

To potvrdila i Jiroušková. Podle ní budou policisté hlídat spáleniště až do pondělního rána, kdy ohořelé zbytky ohledají policejní technici spolu se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při požáru zemřel člověk

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám