Hlavní obsah

Při požáru chaty se udusila žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Starší ženu vynesli v úterý před šestou hodinou ranní hasiči z hořící chaty v Kořenově na Jablonecku. Ani přes okamžitou pomoc lékaře se však nepodařilo ženu po delší resuscitaci zachránit. Právu to řekl ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík. Žena zemřela s největší pravděpodobností v důsledku udušení poté, co se nadýchala jedovatého kouře.

Článek

„Hasiči našli starší ženu v objektu v bezvědomí a vynesli ji ven poté, co silně zakoušený objekt prohledali termovizní kamerou,“ popsal Právu zásah náměstek ředitele Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Roman Hlinovský. Na místě podle něho zasahovaly čtyři hasičské jednotky se šesti vozy.

Hasiči se ženě snažili poskytnout první pomoc. "Potom se ji snažili oživovat i lékaři, bohužel nic nepomohlo. Žena se nadýchala kouře," uvedla mluvčí libereckých záchranářů Lenka Moravcováv s tím, že zatím není znám věk oběti.

„Při zásahu se zranil také jeden z dobrovolných hasičů, který propadl stropem. Záchranáři mu na místě ošetřili poraněné zápěstí,“ doplnil Hlinovský. V hořícím objektu pak hasiči nalezli také propan-butanové lahve, které hrozily výbuchem. Příčina požáru se vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám