Hlavní obsah

Při požáru bytu se zranili dva lidé

Novinky, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zraněním dvou lidí skončil požár v přízemí bytového domu ve Zbýšově na Brněnsku. Červený kohout tam zakokrhal ve čtvrtek ráno krátce před sedmou hodinou. První hasičské jednotky dorazily na místo během několika málo minut, hasiči pak na místě zjistili, že hoří jeden byt. Většina obyvatel domu byla už v tu chvíli mimo budovu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Hasiči dostali požár pod kontrolu za dvacet minut.

Článek

„Požár poranil obyvatele zasaženého bytu. Muž byl popálený, žena měla zraněnou nohu. Hasiči jim poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby je předali záchranářům. Hasiči oknem zachránili z přízemního bytu také staršího muže a jeho psa.

Ve speciálním protiplynovém voze poskytli obyvatelům domu tepelný komfort a občerstvení,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Po dvou desítkách minut měli hasiči plameny pod kontrolou, prozkoumali patro nad požárem a nasadili i přetlakový ventilátor, aby dostali z chodeb a místností dým. Pomocí termokamery pak ještě hledali případná skrytá ohniska požáru.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Požár byt zcela zlikvidoval.

„Požár zcela zničil bytovou jednotku a poškodil i byt o poschodí výše. Jeho uživatelé proto pomocí starosty obce sehnali přechodné náhradní ubytování,“ dodal mluvčí. Škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun, proč začalo hořet nyní zkoumají policejní a hasičští vyšetřovatelé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám