Hlavní obsah

Při pádu historického letadla zemřel pasažér

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

Jeden člověk zemřel a další skončil s těžkými zraněními po pádu historického letadla T-28 Trojan u obce Jickovice na Písecku. Letadlo havarovalo v neděli před 17. hodinou. Právo o tom informovala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová s tím, že policisté vyšetřují i příčinu nehody.

Foto: Policie ČR

Z historického letadla toho po pádu u lesa na Písecku mnoho nezbylo.

Článek

„Podle prvních informací zemřela osoba, která zůstala po dopadu stroje uvnitř. Druhá osoba vylétla ven a záchranáři ji přepravili do nemocnice,“ uvedla Schwarzová.

Na místě v u Jickovic zasahovalo několik posádek záchranářů. „Na místě zasahovaly dvě pozemní posádky jihočeské záchranné služby a vrtulník letecké záchranné služby. Na výpomoc byl poslán také vrtulník ze zdravotní záchranné služby Vysočina. Jeden z mužů utrpěl zranění neslučitelná s životem, druhý byl s těžkými zraněními letecky transportován do fakultní nemocnice v pražských Vinohradech,“ doplnila mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám