Hlavní obsah

Při nočním požáru chatky uhořel muž

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lanžhot

Nejhorší obavy potvrdil průzkum spáleniště chaty, která v noci na neděli začala hořet v odlehlé části Lanžhota na Břeclavsku. Pod zborcenou vyhořelou konstrukcí našli hasiči ohořelé torzo lidského těla, pravděpodobně majitele chatky.

Foto: Mikhail Voskresensky, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Požár hasičům v 01.17 hodin ohlásili známí majitele. Chata byla na odlehlém místě a příjezd požární techniky k zásahu značně komplikovala obtížně sjízdná cesta. Při příjezdu hasičů byla chata celá v plamenech ve třetí ze čtyř fází hoření. Objekt s kovovou konstrukcí a dřevěnými stěnami byl již silně prohořelý a na zbytky chaty se zřítila část sedlové střechy s plechovou krytinou,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Čtyři jednotky hasičů měly co dělat. Oheň podporoval plyn unikající z desetikilogramové propanbutanové tlakové lahve. Hodinu po ohlášení měli hasiči oheň pod kontrolou. Další tři hodiny dohašovali zbytky chatky na ploše osmnácti metrů čtverečních. Museli přitom rozebrat zřícené konstrukce střechy. Navíc z požářiště vynesli a ochladili dva kanystry s benzínem pro pohon elektrocentrály.

„Pod zřícenou konstrukcí našli ohořelé torzo lidského těla. Jeho totožnost zjišťují policisté. Dosud zjištěné poznatky nasvědčují, že v hořící chatě zřejmě zemřel 35letý majitel,“ dodal mluvčí.

Podle dostupných informací má být mrtvým příznivec hnutí skinheads, který byl před čtrnácti lety odsouzen za vážné zranění břeclavského Roma Josefa Poláka, který po jeho útoku přišel o oko. Totožnost ale ještě musí potvrdit expertíza.

Vyšetřovatel HZS Jihomoravského kraje ve spolupráci s policejními experty pracují na zjištění příčiny vzniku požáru. Přizvali znalce z oboru elektro policejního odboru kriminalistické techniky a expertíz a psovoda se psem s výcvikem na vyhledávání stop po hořlavinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám