Hlavní obsah

Při nehodě pečovali hasiči o zraněnou opici Báru

Právo, pab
PLZEŇ

Zraněnou opici opečovávali plzeňští hasiči, kteří v úterý zasahovali u dopravní nehody na silnici mezi Plzní a Radčicemi. Majitelka zvířete se s vozidlem pick-up čelně střetla s protijedoucí dodávkou.

Článek

"Šestapadesátiletou ženu převezla sanitka s mnohačetnými poraněními do nemocnice," řekla mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková. Řidič dodávky byl podle ní zraněn lehce. Hasiči museli řidičku z vozidla vyprostit. Přitom zjistili, že společně s ní cestuje v autě i opice, která krvácela z dolní čelisti.

"Šlo o ochočenou opici, která si nárazem prokousla spodní ret. Na první pohled byla i v šoku. Odvezli jsme ji k ošetření k veterináři, kde zůstane do té doby, než se s námi spojí její chovatelka," uvedl šéf záchranné stanice v Plzni Karel Makoň, který si opici od hasičů převzal.

Podle informací Práva je zraněná opička Makak kápový a jmenuje se Bára. Se svojí "člověčí matkou" žije už čtyři roky. Ta se jí ujala , když jí bylo šest měsíců. Do podvědomí Plzeňanů se opička dostala například jako maskot kampaně na podporu třídění odpadu a nebo jako pomocnice pošťáka, který před Vánocemi razítkoval na radnici dětská přání Ježíškovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám