Hlavní obsah

Při gangsterské honičce zničili u Brna kradenou felicii

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nevinný začátek měl případ, který rozplétají brněnští kriminalisté. Teprve osmnáctiletý mladík se v uplynulých dnech rozhodl jít stanovat. Když však procházel brněnskou Řezáčovou ulicí, všiml si Škody Felicie, která měla v zámku zapomenuté klíče.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Ihned se v něm probudily kriminální sklony, do auta skočil a kontaktoval překupníka, zda by měl o vůz zájem. Překupník souhlasil s tím, že je auto třeba pořádně vyzkoušet. Proto se dvojice potkala na poli za Brnem, kde felicii doslova týrali na polních cestách. Překupník byl nakonec s předvedeným výkonem spokojen a odjel domů pro peníze, zatímco mladík ho v autě následoval.

Cestu mu poněkud komplikoval fakt, že při řádění na poli praskla jedna z pneumatik a protože se mu nepodařilo kolo vyměnit, jel jen na třech. Jeho cesta ale dostala nový směr, na jedné z křižovatek si ho totiž všimli ostří hoši v dalším autě, kteří měli s mladíkem nevyřízené účty.

Noc v lese bez vybavení

„Ten se v autě sice zamkl, přesto mu dvojice mladých mužů chtěla vysvětlit principy správného chování tak vehementně, až rozbila okénko u řidiče. V tom okamžiku se mu ale podařilo odjet. Následovala divoká honička, do které se postupně přidala tři další auta. Mladík po několika minutách havaroval do pařezu,“ popsal honičku policejní mluvčí Pavel Šváb.

Po nehodě zůstal mladík nezraněn a před svými pronásledovateli utekl do lesa, kde přečkal noc, ale bez stanu. Policisté nakonec havarované auto našli a značně pošramocené ho předali majiteli. Najít pachatele, který je i přes svůj mladý věk známou firmou, pak bylo jen otázkou času. Nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám