Hlavní obsah

Při čelním střetu fabie a silničářů na dálnici D1 se zranili tři lidé

Novinky, jap
Praha

Tři lidé se v pátek zranili při čelním střetu fabie s protijedoucím vozem silničářů na dálnici D1 u Prahy. Jednoho ze zraněných museli vyprostit hasiči.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda na dálnici D1 u PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na 5. kilometru, na sjezdu z dálnice k čerpací stanici. Osobní vůz Škoda Fabia combi jel směrem na Prahu a chystal se sjet na čerpací stanici, na sjezdu se ale čelně střetl s protijedoucím nákladním vozem silničářů.

Na místo vyrazili hasiči a záchranáři z Prahy i ze Středočeského kraje.

„Před naším příjezdem byla vyproštěna jedna zraněná osoba. Dalšího člověka vyprostili hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení,” řekla Novinkám mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Středně těžká zranění 

Záchranáři nakonec převezli do nemocnice tři zraněné. „Ve dvou případech se jednalo o středně těžká zranění. Konkrétně o zlomeniny žeber, zlomeninu čelisti či o tržné rány po celém těle. Po prvotním ošetření byli tito pacienti převezeni posádkami středočeské a pražské záchranné služby do pražských nemocnic na Vinohradech a do Motola. Třetího pacienta převezli záchranáři k vyšetření do spádové nemocnice,” sdělila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Nehodou se zabývají dálniční policisté. Ti mimo jiné zjišťují, jak přesně k nehodě došlo a proč jeli silničáři v areálu čerpací stanice v protisměru.

„Mohu potvrdit, že došlo k čelnímu střetu osobního vozu s vozidlem údržby. Veškeré okolnosti vzniku nehody jsou v tuto chvíli předmětem dalšího vyšetřování,” uvedl policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Sjezd na čerpací stanici byl kvůli nehodě na více než hodinu uzavřen. Vliv na provoz na dálnici však nehoda neměla.

Reklama

Výběr článků

Načítám