Hlavní obsah

Prezidenta převezli na pokoj v tajnosti podzemním tunelem

Praha

Plánovaný přesun prezidenta Miloše Zemana z jednotky intenzivní péče na běžný pokoj se ve čtvrtek neobešel bez policejní asistence. Jeho přesun probíhal podzemním tunelem, aby jej zřejmě nespatřili novináři a televizní štáby.

BEZ KOMENTÁŘE: Opatření kvůli převozu prezidentaVideo: Aktu.cz

 
Článek

Podle reportéra agentury Aktu byl v nemocnici uzavřen podzemní tunel, který je běžně přístupný veřejnosti, aby mohla ochranná služba bez problémů prezidenta převézt. Chvíli předtím tunel kontroloval psovod, jestli tam není například nástražný výbušný systém.

Aby byl prezident z dohledu kamer a fotoaparátů, byly v místech, kde by na něj bylo vidět, postaveny popelnice.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman při příjezdu do Ústřední vojenské nemocnice v Praze 14. října.

Zemana přeložili na běžné lůžko, jeho stav se zlepšil

Domácí

Zeman byl přesunut na běžné lůžko, protože komplexní nutriční podpora vedla podle nemocnice ke zlepšení prezidentova stavu.

Foto: Aktu.cz

Policejní auto v nemocnici.

„Důvodem (hospitalizace; pozn. red.) byla dekompenzace známého chronického onemocnění, ke které vedl zhoršený příjem potravy a tekutin. Zdravotní stav při příjmu do nemocnice nepochybně vyžadoval intenzivní péči. Léčba, a to zejména komplexní nutriční podpora, poskytnutá na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny 1. LF UK a ÚVN, vedla ke zlepšení prezidentova klinického stavu,“ uvedla mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Fiala u Zemana až na normálním pokoji? Termín nejasný

Domácí

Prezident je v nemocnici už od 10. října, byl tam převezen z Lán den po skončení voleb a po schůzce s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Je hospitalizován na klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (KARIM). Po přesunu na běžné lůžko by mohl Zeman přijímat návštěvy z řad politiků.

Foto: Aktu.cz

Policejní auto v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám