Hlavní obsah

Přes den hlídal vězně, po službě prodával kokain

Patrik Biskup, Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes již bývalý vězeňský dozorce Patrik Hodek měl dvojí tvář. Přes den hlídal odsouzené v káznici v Horním Slavkově, po službě pak přeběhl na druhou stranu barikády. Podle pondělního rozsudku karlovarského okresního soudu prodával kokain. Za nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými látkami dostal Hodek čtyřletou podmínku a pokutu 100 tisíc korun.

Bývalý dozorce Patrik Hodek přichází k pondělnímu jednání souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Hrozilo mu přitom až pět let vězení. Rozsudek není pravomocný, obě strany chtějí s vyjádřením počkat na jeho písemnou podobu.

Dost jsem se z toho poučil a mám teď jiné zájmy. Starám se o fotbalový klub
odsouzený

„Obžalovaný se k trestné činnosti plně doznal. Doposud žil řádným životem. Nikdy nebyl projednáván ani pro přestupek a má slušné pracovní hodnocení,“ zdůvodnil soudce Dalibor Čermák, proč bývalého bachaře neposlal za katr.

Mírný byl soudce také při ukládání peněžitého trestu. Původní požadavek žalobce totiž snížil na polovinu. „Navrhovaných dvě stě tisíc korun by bylo pro obžalovaného s ohledem na jeho současné příjmy a majetkové poměry likvidační,“ vysvětlil Čermák.

Zároveň Hodkovi umožnil uhradit částku v měsíčních splátkách po čtyřech tisícovkách. „To je myslím v jeho silách zvládnout,“ dodal soudce.

Inspekce viní bachaře, že si přivydělával po barech kokainem

Krimi

Podle spisu Hodek drogy prodával od začátku roku 2019 až do svého zadržení na podzim téhož roku. Měl dokonce vlastní distribuční síť. Za gram kokainu mu zájemci platili okolo dvou tisíc korun.

„Drogy dodával po předchozí osobní či telefonické domluvě na různá místa Karlovarského kraje,“ uvedl žalobce Roman Šustáček.

Doplnil, že detektivové Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) našli po zadržení u obžalovaného ve vozidle nasáčkovaný kokain a při domovní prohlídce pak objevili další desítky gramů této drogy.

Vše přiznal

Hodek u soudu nezapíral a vše doznal. „Cítím se vinen v celém rozsahu obžaloby. Ta věc mě mrzí a lituji toho, co jsem spáchal. Přišel jsem o práci a chci na to už zapomenout.”

„Dost jsem se z toho poučil a mám teď jiné zájmy. Starám se o fotbalový klub, jehož jsem aktivním členem a zároveň funkcionář,“ kál se před soudem Hodek, který byl propuštěn ze služebního poměru loni v srpnu.

Drogový gang na Karvinsku vyrobil 130 kg pervitinu, jeho členkou je i 72letá žena

Krimi

Ještě před začátkem hlavního líčení ale rozhodně sklesle nevypadal. Dokonce si vyfotil selfie u úřední vývěsky vedle vchodových dveří do jednací síně, kde bylo uvedeno jeho jméno. Stáhl si přitom z obličeje roušku a smál se do objektivu.

Reklama

Výběr článků

Načítám