Hlavní obsah

Přepadl důchodce před policejní hlídkou

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Při přepadení důchodce se ve středu podařilo policistům v Ostravě-Zábřehu dopadnout 23letého muže z Karvinska. Ten si nepočínal příliš chytře, když přepadal přímo před projíždějícím policejním autem. Hrozí mu až desetiletý trest.

Foto: archiv KGVUZ
Článek

Policejní hlídka při průjezdu ulicí Čujkovova uviděla 69letého muže, který šel ke svému domu. Najednou k němu přiběhl mladý muž a důchodce srazil k zemi.

"Ležícího muže poté začal prohledávat, přičemž mu z kapsy odcizil peněženku s kreditní kartou a písemnostmi. Právě v tom okamžiku zakročili projíždějící policisté a muže zadrželi," informoval mluvčí policie Milan Klézl.

Důchodce nebyl zraněn, pachatel mu ale při prohledávání roztrhl kapsu na kalhotách. "Policejní komisař zahájil trestní stíhání zadrženého muže pro trestný čin loupeže a podal návrh na jeho vzetí do vazby," dodal Klézl. Lupiči hrozí za násilný skutek až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám