Hlavní obsah

Přepadená žena musela i s dítětem hodinu vozit lupiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Asi pětadvacetiletý lupič přepadl ve středu odpoledne ženu čekající na parkovišti v plzeňské části Borská pole. Scénář byl přitom velmi podobný případu, který se stal minulý týden v Karlových Varech. Muž nasedl k obětem do auta, ženy ohrožoval zbraní a následně s vozy ujel.

Foto: Matěj Zelinka

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Článek

"Policie samozřejmě prověřuje, zda neexistuje nějaká souvislost," sdělil dnes mluvčí plzeňské policie Petr Kovář.

Obětí plzeňského přepadení se stala pětadvacetiletá žena ze severu Plzeňska, která se svým ročním spícím synem seděla v osobním autě Renault Laguna na parkovišti před nákupním střediskem.

"Najednou se otevřely dveře, ve kterých stál neznámý muž a mířil na ni pistolí. Pachatel řekl, ať nedělá žádné hlouposti a řídí se jeho pokyny," začal popisovat Kovář. Žena vedená strachem o dítě se podvolila, podle lupičových příkazů nastartovala a odjela směrem k obchodnímu centru v Plzni - Černicích.

Pachatel si následně přál, aby pokračovala na Prahu, ovšem když se dozvěděl, že auto není vybavené dálniční známkou, vyzval ji, aby zamířila zpět do centra.

"Na Nepomucké třídě měla odbočit do jedné boční ulice a zastavit. Poté ji pachatel nechal i s dítětem vystoupit a s vozem za téměř 200 tisíc odjel," pokračoval Kovář.

Žena, která v jeho společnosti prožila téměř hodinu, následně zazvonila u jednoho rodinného domku a přivolala policii.

Oloupil ji na křižovatce

Policisté renault zatím nenašli na rozdíl od Škody Octavia, o kterou minulý čtvrtek přišla jednapadesátiletá žena z Karlových Varů. Když zastavila na křižovatce v Nejdecké ulici na červenou, přisedl k ní neznámý muž s tím, že má jet do Ostrova. Žena odmítla, lupič vytáhl zbraň a z vozu ji vyhnal.

"Octavie byla v neděli nalezena odstavená u silnice mezi obcemi Šemnice a Andělskou Horou. Odcizeny z ní byly registrační značky a autorádio. Vozidlo bylo vráceno majitelce," sdělila dnes mluvčí karlovarské policie Eva Plíhalová.

Popis obou pachatelů se přitom v některých bodech shoduje. Například plzeňská oběť popsala, že lupič byl ve věku 20 až 25 let. První přepadená zase policii řekla, že pachatel byl starý asi 25 až 30 let. Oba lupiči mají mít světle hnědé a na krátko ostříhané vlasy. Zatímco první žena však pachatelovu postavu popsala jako sportovní, druhá o něm tvrdí, že byl hubený. Rozdíly jsou i ve výšce.

Reklama

Výběr článků

Načítám