Hlavní obsah

Před vraždou vypil přes dvacet piv, na čin si prý nepamatuje

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Osmapadesátiletý Jaromír Navrátil si prý kvůli opilosti nepamatuje, že by ubodal svou spolubydlící a partnerku. Řekl to ve středu u Městského soudu v Praze, kde čelí obžalobě z vraždy zvlášť surovým způsobem. Pokud mu bude prokázána vina, hrozí mu až dvacet let vězení, případně výjimečný trest.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Obžalovaný Jaromír Navrátil u Městského soudu v Praze

Článek

Navrátil zavraždil podle obžaloby svou družku koncem září loňského roku v pražské Krči. Po předchozí hádce ji měl nejprve udeřit pěstí do oka a následně ubodat kuchyňským nožem. Ženě mimo jiné probodl ruku a přeťal jí přitom dvě tepny na předloktí.

Krvácející partnerku nechal na místě a ještě jí vytrhl z ruky mobilní telefon, kterým se snažila zavolat pomoc. Vykrvácela za několik desítek minut, podle pitvy se její smrti dalo předejít i laickou první pomocí.

Ženě se dokonce podařilo dovolat na linku 158, než ale stačila dispečerovi sdělit svou polohu, letěl mobil z okna. Místo policisté zjistili díky zapátrání v historii, když zjistili, že ze stejného čísla už jednou tísňové volání přijali.

Dvě desítky piv

„Nevím, jak to začalo, vůbec na nic si nevzpomínám. Vím, že v bytě byla tma,“ prohlásil Navrátil.

Kvůli své opilosti si prý skoro nic nepamatuje. „Ráno jsem odjel na houby, to už jsem začal pít. Pak jsem odnesl houby domů, aby je (poškozená) očistila, a odešel jsem do restaurace, kde jsem se dostal do podnapilého stavu,“ řekl u soudu Navrátil.

Podle svých slov měl od rána do desíti večer přes dvacet piv a dva nebo tři panáky. Telefon zavražděné prý vyhodil, protože mu nejspíš vyhodila počítač z okna.

Když se policisté dostali ke dveřím bytu, museli je vykopnout. „Policajty jsem neslyšel. Probral jsem se, až jak vykopli ty dveře, klečel jsem nad ní. Asi jsem ji nelíbal, dával jsem jí umělé dýchání,“ tápal v paměti Navrátil. Podle šetření byla v bytě tma, protože krev z poškozené zkratovala pojistky.

Policisté se snažili ve spolupráci s dispečerem linky 155 ženu oživit, ale zachránit se jim ji už nepodařilo. Navrátil podle svědků policistům nadával, plival jim na boty a nakonec jim měl říct, ať mu vykopnou zuby, že si stejně nic jiného nezaslouží.

Foto: policejnidenik.cz

Policisté zadrželi podezřelého v bytě

Podle soudních znalců je Navrátil vznětlivý a dráždivý, nikoliv však patologicky agresivní. Možnost Navrátilovy resocializace ale označili za nereálnou až vyloučenou.

Soud jednání odročil na druhou půlku dubna, kdy chce žalobkyně osobně vyslechnout znalce z oboru psychiatrie, který se ze středečního jednání omluvil.

Podle záznamů má Navrátil za sebou pestrou kriminální kariéru. Především za majetkové trestné činy, ale i těžké ublížení na zdraví strávil ve vězení 19 let života.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám