Hlavní obsah

Před ústeckým soudem stanula čtveřice obžalovaná z distribuce drog

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem

Ústecký krajský soud rozplétá případ skupiny čtyř mužů, kteří měli na Teplicku, Mostecku a Ústecku distribuovat drogy. Těsně před svým zadržením měl jeden z nich předat loni v létě dalšímu muži téměř jeden kilogram pervitinu.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Tři z obžalovaných putovali k ústeckému soudu z vazby.

Článek

Policie poté u něj doma nalezla i střelivo a výbušninu, u dalšího ze skupiny vybavení pro pěstování a usušené rostliny konopí. Třem mužům hrozí až 12leté vězení.

Podle obžaloby od ledna 2009 až do loňského léta Milan Jarolím a Jan Ištvánek opakovaně z neznámého zdroje opatřovali pro Petera Kováče za účelem dalšího prodeje jednak psychotropní látku pervitin a marihuanu. Čtvrtý obžalovaný Karel Počka, který jako jediný není ve vazbě, měl zprostředkovat kontakt mezi Kováčem a dalším odběratelem pervitinu.

Při pokračování líčení v pondělí u soudu vypovídali svědci, kteří si vyslechli také odposlechy svého hovoru s některým s obžalovaných. Přímo o drogách v záznamech jejich hovorů nepadlo ani slovo, oni sami si většinou nevzpomínali, o čem se hovor vedl. Jedna ze svědkyň přiznala, že si od Jarolíma pervitin obstarávala.

Následně uvedla, že měli dohodnutý kód: pro Romanu znamenalo velkou dávku za 1000 korun, psí bouda značila zase dávku za 200. Psi byli tématem i u dalšího svědka, s jedním obžalovaných je prý chodili často venčit. Soud bude pokračovat i v úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám