Hlavní obsah

Před plameny museli hasiči evakuovat z plzeňské haly na 300 lidí

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Požár zachvátil ve středu výrobní halu plzeňské pobočky německé firmy HP Pelzer. Hasiči museli evakuovat na 300 zaměstnanců.

Hasiči evakuovali 300 lidí z hořící plzeňské halyVideo: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

„Jeden člověk se nadýchal kouře, odvezla ho záchranná služba,“ řekla Právu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. „Na místě zasahuje patnáct sborů, právě rozebírají střešní konstrukci a provádějí lokalizaci požáru,“ uvedla.

Situací se zabýval i krizový štáb plzeňské radnice. V hale, která leží v okrajové čtvrti Radčice, se vyrábějí komponenty pro automobilový průmysl.

Hasiči monitorují i blízkou řeku Mži, zda nedošlo k úniku toxických látek. „Chemická laboratoř provádí měření ovzduší, zatím zvýšené koncentrace uniklých látek naměřeny nebyly,“ podotkla Jakoubková a dodala: „Občané budou vyzváni, aby nevětrali, neotvírali okna.“

Po páté odpoledne se podařilo požár lokalizovat. „Škodu odhadl ředitel podniku na dvanáct miliónů korun,“ sdělila Jakoubková. „Příčinou požáru byla pravděpodobně jiskra vzniklá při svařování, vyšetřování bude ale pokračovat ještě ve čtvrtek,“ dodala mluvčí. K úniku žádných toxických látek nakonec nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám