Hlavní obsah

Právě propuštěný trestanec znásilnil během hodiny dvě ženy

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Pětatřicetiletého muže, podezřelého ze znásilnění dvou žen, ve středu zadrželi kriminalisté ve Vrbně pod Pradědem na Bruntálsku. Recidivista, který se teprve v září vrátil na svobodu z výkonu osmiletého trestu za podobný zločin, podle policie ve středu znásilnil během jediné hodiny hned dvě ženy ve věku 38 a 18 let.

Článek

Krátce před čtvrtou hodinou ranní muž podle policie vešel nejprve do uzavřené restaurace ve Vrbně pod záminkou, že si zde při návštěvě zapomněl věci. "Servírka mu otevřela. Muž vnikl dovnitř, uhodil ženu pěstí do obličeje, až upadla na zem,“ řekla mluvčí policie Pavla Tušková.

Následně recidivista ženu donutil, aby s ním šla do zahradní chatky, a tam ji pod pohrůžkou použití nože znásilnil. Muž potom z chatky utekl a žena nahlásila znásilnění hned na policii.

Pachatel ale zřejmě nebyl dostatečně ukojen, protože o hodinu později v Nádražní ulici doběhl osmnáctiletou dívku, kterou uchopil zezadu a ohrožoval ji nožem. Pak ji donutil dojet na stejnou chatu, kde ji také znásilnil.

"Když se snažila utéct, pořezal ji na ruce. Žena byla následně ošetřena na chirurgické ambulanci,“ dodala policejní mluvčí. Chata podle ní patří rodině obviněného. Muž byl obviněn ze znásilnění a hrozí mu až osm let vězení. Policie podala návrh na vzetí do vazby.

"Nevylučujeme, že těchto případů bylo více a proto žádáme občany či poškozené ženy, aby toto násilné jednání oznámili na nejbližší obvodní oddělení nebo na linku 158,“ řekla mluvčí Tušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám