Hlavní obsah

Prahu postihl dopravní kolaps

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Uzavírky a hustý provoz způsobily v pondělí dopoledne kolaps pražské dopravy. Kvůli velkému množství automobilů v ulicích musel být uzavřen tunel Mrázovka i Strahovský tunel. Silničáři uzavřeli i Zlíchovský tunel. Řidiči se snažili tunely objet a už tak hustý provoz v okolí zkolaboval.

Prahu postihl dopravní kolapsVideo: Novinky

 
Článek

Situace ve městě se pomalu začala zlepšovat kolem jedenácté hodiny dopoledne.

„Z důvodu velké hustoty vozidel korigujeme silniční dopravu v obou tunelech, provoz je omezován, případně dočasně uzavírán,“ řekl k situaci kolem tunelu Mrázovka a Strahovského tunelu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Problémy kolem Slezské ulice

Doprava byla komplikovaná také na druhém břehu Vltavy, důvodem byla řada nových uzavírek, staveb, stalo se také několik drobných nehod, které v provozu způsobily problémy.

Na Praze 2 je například uzavřena část Slezské ulice, kde se provádí stavební práce. Automobily proto musí jet částečně po Korunní a Vinohradské, což způsobuje zhuštění provozu. Pomalu popojíždějící vozy v Korunní ulici zpožďují také tramvaje. V Korunní ulici se navíc srazil osobní automobil s motocyklem.

Letná a silnice kolem tunelů

Dopravní stupeň číslo pět byl před desátou hodinou dopoledne v Chotkově ulici směrem k Malostranskému náměstí, v opačném směru byl provoz na stupni číslo 4. Dopravu v okolí komplikují stavební práce kolem Letné. Dopravní čtyřka platí také v ulici Milady Horákové směrem k Veletržní.

Další stavební práce komplikují provoz v Patočkově ulici směrem k Bělohorské, i tam je provoz na stupni číslo pět. V opačném směru je doprava hodnocena stupněm číslo 4. Tam se už také projevují částečné uzavírky tunelů.

Stavba na Jižní spojce

S pátým dopravním stupněm musí řidiči počítat také podél Vltavy, konkrétně na Hořejším nábřeží.

Na Jižní spojce směrem na Spořilov je stupeň číslo čtyři, důvodem pomalu popojíždějící kolony jsou práce na silnici, kvůli kterým je provoz zúžen ze tří pruhů. Tato komplikace potrvá ještě týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám