Hlavní obsah

Pracovník metra chtěl zabránit sprejerům v čmárání, postříkali ho barvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mimořádně drze si počínali sprejeři, kteří v říjnu řádili ve stanici metra Motol. Když sprejovali na vagon a přistihl je zaměstnanec dopravního podniku, postříkali ho barvou. Policie po vandalech pátrá.

Sprejeři postříkali metro i pracovníka metraVideo: Novinky

 
Článek

Incident se odehrál 24. října kolem desáté hodiny večer, kdy do stanice přijelo metro. K poslednímu vagonu se seběhla trojice sprejerů, kteří se okamžitě pustili do díla a začali čmárat po soupravě. Neodradili je ani přítomní cestující, ani pracovník metra, který je chtěl zastavit.

„Zatímco dva z nich pokračovali v ‚malování‘, třetí je bránil,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský s tím, že muž obrátil sprej proti zaměstnanci a opakovaně mu stříkal barvu do obličeje.

„Do vzniklé potyčky se následně zapojili i ostatní pachatelé. Poté utekli do areálu blízké nemocnice,“ doplnil Rybanský.

Policie pátrá jak po vandalech, tak po svědcích, kteří si mohli celý incident natáčet na mobil. Informace přijme linka 158. Za trestný čin výtržnictví a poškození cizí věci hrozí sprejerům až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám