Hlavní obsah

Pozvala si na návštěvu muže, když usnul, šla mu vykrást dům

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklý případ krádeže vyšetřuje ostravská policie. Osmačtyřicetiletá žena si k sobě pozvala o dvacet let staršího muže, kterého pohostila a nechala ho u sebe přespat. V době jeho spánku se zmocnila klíčů od jeho domu a šla ho vykrást. Policie případ objasnila, žena se ke krádeži pod tíhou důkazů přiznala.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál už v polovině října, policie o něm informovala až nyní, kdy se podařilo krádež objasnit. Muž se na policii obrátil s tím, že někdo neznámý mu z domu ukradl peníze a věci v hodnotě 18 tisíc korun.

„Policisté započali s prověřováním skutku, přičemž zjistili, že dům zřejmě navštívila neznámá žena, která si měla nejen odemknout klíči, ale dokonce se měla zastavit a dát se do hovoru se sousedy,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková. Když policisté zjistili identitu ženy, vyšlo najevo, že jde o hostitelku.

„V době, kdy poškozený pobýval na návštěvě v její domácnosti, měla využít chvíle jeho spánku, zmocnit se nepozorovaně klíčů a odcestovat k domu,“ řekla mluvčí a doplnila, že si žena dům nejenom odemkla, ale po krádeži i uzamkla a klíče zase nepozorovaně vrátila. Policie ji nyní stíhá z přečinů krádež a porušování domovní svobody. Hrozí jí až ti roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám