Hlavní obsah

Pozůstalí po obětech střelby v Ostravě dostanou sto tisíc, schválilo hejtmanství

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, plk

Moravskoslezský kraj schválil pomoc pozůstalým po úterní střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava (FNO). Rodinám obětí, které zemřely, dá 100 tisíc korun, zraněným 50 tisíc korun. Návrh schválili moravskoslezští zastupitelé jednohlasně.

Foto: Aleš Honus, Právo

Lidé zapalují svíčky před nemocnicí

Článek

„Je to něco, co v historii tohoto kraje nemá obdoby. Akt osamělého aktivního střelce, který se choval nesmírně brutálně,“ vrátil se k tragédii hejtman Ivo Vodrák (ANO).

Potvrdil, že kraj dá stejně jako město Ostrava, jejíž zastupitelé schválili finanční pomoc o den dříve, 100 a 50 tisíc korun. Stejnou pomoc by podle hejtmana měla schválit také vláda.

Střelce z Ostravy měla na policii ohlásit jeho matka

Krimi

„Přes tragičnost této události mohu vyzvednout, jak fungoval celý krizový štáb, jak fungovaly složky Integrovaného záchranného systému (IZS). Často jsme kritizováni za to, že dáváme našim složkám IZS hodně peněz. Ony ne všechny jsou naše, naše je jen záchranka. Ale myslím, že právě ta událost ukazuje, že to jsou věci, které se nesmí podcenit. A v okamžiku, kdy k něčemu takovému dojde, pak musíte ocenit, že tito lidé mají veškerou potřebnou techniku a zázemí, které potřebují,“ řekl Vondrák.

FN Ostrava vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc pozůstalým rodinám a zřídila transparentní bankovní účet číslo: 𝟳𝟯𝟬𝟯𝟬𝟳𝟲𝟭/𝟬𝟳𝟭𝟬.

K tragédii došlo v úterý ráno v čekárně úrazové ambulance na poliklinice FNO v Ostravě-Porubě. Dvaačtyřicetiletý muž střílel na lidi bez varování, z blízka jim mířil na hlavu a hrudník. Šest lidí zastřelil, tři zranil, z toho dva vážně, jeden z nich je stále v kritickém stavu.

Kdo byl střelec z ostravské nemocnice? Milovník fotbalu, stavař a revizor

Krimi

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám